Fördelarna med att använda mikrofiberdukar när du städar

Har du hört talas om mikrofiberdukar? Om du någonsin har ägt ett par glasögon, en kamera eller något som har en skärm som kräver rengöring utan att repas, kommer du utan tvekan ha fått en mikrofiberduk som en del av paketet. Dessa dukar är specifikt utformade för att rengöra ytor som kräver skonsam men mycket effektiv rengöring.

Största fördelarna med att använda mikrofiberdukar

Mikrofiberdukar från ledande tillverkare har enorma fördelar jämfört med vanliga trasor, från att vara mer effektiva, till icke-sträva och allergivänliga. Ta en titt på några av de största fördelarna med att använda mikrofiberdukar.

Kan ta bort 98,9% av bakterier

En av de största fördelarna med att använda mikrofiberdukar är att när de används med bara vatten kan de ta bort 98,9% av bakterierna från vilken plan yta de än används på. Denna statistik ser ännu bättre ut när du tänker på att alla typer av trasor och dukar som används tillsammans med blekmedel endast kommer att ta bort upp till 90%.

Mikrofiberdukar är icke-sträva

Ett annat bra skäl till varför mikrofiberdukar är perfekta för rengöring är att de inte är sträva . Och därför kommer de inte att repa några ytor och inte lämna något ludd heller. Vanliga trasor kan inte uppnå detta och även om du kanske inte ser några repor, kan du vara säker på att de är där.

Mikrofiberdukar är allergivänliga

Om någon lider av allergier eller astma är mikrofiberdukar också bra för dem eftersom de är allergivänliga. Allt som är allergivänligt är mycket mindre benäget att orsaka allergiska reaktioner. Så det faktum att din rengöringsutrustning ingår i denna kategori är alltid bra.

Miljövänliga

Eftersom en mikrofiberduk inte kräver en kombination med någon rengöringslösning eller kemikalie för att användas, är de miljövänliga. Dessa mikrofiberdukar behöver bokstavligen bara lite vatten för att producera en effektiv rengöring som inte repar några ytor.

Mer hållbara och mer effektiva än vanliga tygdukar

En mikrofiberduk av god kvalitet från väletablerade tillverkare är mycket mer hållbar än vanliga tygdukar . Dessa kan återanvändas hundratals gånger innan den behöver bytas ut. Eftersom den innehåller mer än 200 000 fibrer på varje kvadrattum är den dessutom mycket effektivare vid rengöring.

Sammanfattning

Detta var bara några av de viktigaste fördelarna med att använda mikrofiberdukar, men det finns många fler. De torkar snabbare än vanliga trasor, du sparar pengar på rengöring av kemikalier eftersom de inte behövs och är lättare att rengöra.

Det fantastiska med dessa mikrofiberdukar är att du inte bara behöver använda dem på lins- eller glasytor, utan kan använda dem på vilken yta du vill. På en bra städfirma i Örebro bör mikro fiberdukar användas regelbundet för ett bra städresultat.